Hemelvaardsdag Fietstocht

Op speciaal verzoek op Hemelvaartsdag weer een leuke famile fietstocht in Baambrugge, U komt toch ook fietsen ?

Dit keer een fietstocht in met heel veel steun van de Supportersvereniging Nes aan de Amstel.

Rabobank-Polderfietstocht

HEMELVAARTSDAG DONDERDAG 25 MEI 2017

Deze fietsvriendelijke route gaat  langs 4 zand-win plassen,  Ouderkerkerplas, Gaasperplas, Spiegelplas en Vinkeveenseplassen.

De volledig uitgezette route is 50 km en gaat langs de 4 plassen. De korte route is 30 km lang. En gaat langs 2 plassen. De tocht is zeer geschikt voor het hele gezin. Meefietsende kinderen krijgen een versnapering aangeboden. Er zijn voldoende rust en opsteekplaatsen. Ook trimmers kunnen van deze tocht genieten.

Als er turf of zand wordt afgegraven ontstaat er water. Dit heet een plas, Vinkeveenseplassen, Westeinderplas, Ouderkerkerplas. Wordt deze drooggemalen dan noemt men dat polders, Bovenkerkerpolder, Middenpolder. Worden natuurlijke bestaande wateren drooggemalen behouden ze hun eigen naam, Haarlemmermeer, Purmer, Watergraafsmeer.

De diepe zand-win plassen hebben zeer schoon en helder water, er wordt druk gebruik van gemaakt door duikverenigingen.

Inschrijven en starten voor de fietstocht kunt U van 9.30 tot 12.30 bij

• Dorpshuis de Nesse

Pastoor van Zantenlaan 33

1189 WD Nes aan de Amstel

• Restaurant Loetje

Amstelzijde 37

1184 TX Ouderkerk aan de Amstel.

• IJsclub Baambrugge

IJsbaan 6

1396 LD Baambrugge

Volwassenen € 5,00 kinderen € 2,50. Leden van de Rabo Bank Amstel en Vecht kunnen gratis meerijden op vertoon van hun Rabobankpas.

Bij het volbrengen van de tocht krijgt U een leuk aandenken.