Persbericht Dorpsloop

DorpsloopFoto's Uitslag 2017

Bas Stigter wint Baambrugse dorpsloop 2017

Baambrugge – De Amsterdammer Bas Stigter, was afgelopen vrijdag 25 augustus 2017 duidelijk de snelste loper tijdens de Baambrugse dorpsloop over 10 kilometer. De 31-jarige Stigter liep de tien kilometer in een tijd van 31 minuten en 58 seconden. Dat was slechts 33 seconden langzamer dan het parcoursrecord van Pim Gouw uit Blaricum. Gouw liep in 2006 de Baambrugse 10 kilometer in 31 min 25sec.  Gijsbert van de Vuurst eveneens uit Amsterdam kwam na 33 minuten en 17 seconden later binnen. Als derde kwam Daniel Korevaar over de streep bij de heren senioren. Erik Scheers, Duivendrecht, was de snelste heer in de klasse Masters 40+.  Ook bijzonder snel was bij de Masters 60+ Aart Stigter, ja vader van, uit Doorn in een tijd van 35 minuten en 40 seconden.

Bij de dames 10 kilometer, tot en met 34 jaar winst voor de Amsterdamse Adinda Cox in een tijd van 42 minuten en 02 seconden. Nog sneller echter was Alieke Hoogenboom uit Roelofarendsveenals 35+ dame in een tijd van 40 minuten rond.

Op de 4 kilometer was er winst voor Matthijs Horlings uit Leiden in 14 minuten en 15 seconden. Nummer twee was Kevin Jongerius uit Mijdrecht op 15 seconde. Als nummer drie kwam Jan Jansen uit Doorn over de streep. De winst bij de dames 4 kilometer was voor de Ermelose Annette Haarsma-Van Vliet voor Cora Broer uit Ter Aar en Wendy Schootemeijer uit Abcoude. Voor de 10 en 4 kilometer loop was er nog een speciale 1 kilometer run voor de jeugd waarbij Baambrugger Michiel Mouris uit Amsterdam en Lisanne Brunt uit Kockengen de snelste waren.

De deelnemers aan de 28e dorpsloop hadden in Baambrugge prachtig mooi zomeravond weer, lopen was een genoegen voor de meeste lopers. Toch waren bij dit zomerweer de verzorgingsposten, die de lokale ijsclub organisator van de loop langs het parcours had ingericht, erg in trek bij de lopers en loopsters.

Overall winnaar Bas Stigter, had het mooie landschap rondom Baambrugge tijdens het lopen minder bemerkt. Na de loop vertelde hij dat hij zo gefocust was op een goede loop dat hij daar geen oog voor had gehad. Maar tijdens het uitlopen op het parcours bemerkte hij toch het schone polderlandschap rond Baambrugge. Stigter had tijdens de loop wel oog voor zijn concurrenten gehad. Zo zag hij telkenmale hoe zijn achtervolgers hem probeerde te achterhalen, maar in plaats van dichterbij komen vergrootte Stigter zijn voorsprong.  Vader Aart Stigter had tijdens deze Baambrugse loop wel oog gehad voor het landschap. Het was de tweede keer voor deze masterloper uit Doorn dat hij in Baambrugge liep. Hij wist dat het genieten was in Baambrugge en ondanks de inspanning deed hij dat dan ook volop in Baambrugge door de klasse Masters 60+ te winnen.

De organisatie van de Baambrugse dorpsloop liep als vanouds, zeer relaxt het weer werkte optimaal mee. Je merkt gewoon dat IJsclub Baambrugge als organisator van deze loop weet waar ze mee bezig zijn. De vele vrijwilligers zetten zich daar volledig voor in. Kortom er was sfeer bij de Baambrugse dorpsloop waar 275 deelnemer over de finish kwamen. De organisator van de loop gaat zich nu opmaken voor een hopelijk strenge winter met veel natuurijs.

de uitslagenlijst winnaars  diverse klasse klik hier

Einde Persbericht