Tijdrit 9 juni 2017

Inschrijving vanaf  18.30 uur Clubgebouw IJsclub Baambrugge.

locatie: IJsbaan 6

Categorieën:

- meisjes t/m 14 jr en t/m 17 jr

- dames vanaf 18 jr

- jongens t/m 14 jr en t/m 17 jr

- heren t/m 39 jr

- heren masters vanaf 40 jr

19.15 uur eerste deelnemer Indijkweg, vervolgens elke 30 seconden

Huldiging

21.00 uur diverse categorieën nr 1 t/m 3, Clubgebouw

Parcours

Let op ! Keerpunt t.h.v Nigtevecht circa 750 meter eerder i.v.m. aanleg fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Meer weten over de brug in aanbouw klik hier.

Tijdrit Baambrugge editie 2017  weer geslaagd evenement.

Aliecja Verhagen uit Woerden en Jarne Dorenbos uit Castricum waren vrijdagavond 9 juni 2017 de snelste dame en heer bij de 12 kilometer lange tijdrit langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Dorenbosch legde in 16 minuten en 05 de rit tegen de klok af terwijl Alice Verhage, geen onbekende in Baambrugge, er 17 minuten en 28 seconden over deed. Dat waren de snelste in een veld van 113  deelnemers

meer weten klik snel op de uitslag 2017

Mogelijk Tijdrit Baambrugge 13,5 KM

VRIJDAGAVOND 1 JUNI 2018

IJsclub Baambrugge organiseert vrijdagavond 1 juni 2018 ,mogelijk weer een "open" zomerse fietstijdrit over 13,5 km. De rit wordt gehouden op de Westkanaaldijk langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Aanmelden kan vlak voor de start, op vrijdagavond 1 juni in het Clubgebouw van IJsclub Baambrugge bij de skeelerbaan, IJsbaan 6 te Baambrugge. Parkeren op het parkeerterrein van Café de Punt nabij het Achtervlietpad. Vanaf het parkeerterrein is het 100 meter fietsen / lopen langs de skeelerbaan naar het Clubgebouw. Inschrijven kan vanaf  18.30 uur. De eerste deelnemer vertrekt om 19.15 uur vanaf de Indijk.

Kosten € 4,00 (jeugd t/m 17 jr € 2,50)

flyer editie 2017

Fietsbrug in aanbouw korter parcours in 2017

Let Op!    t.o.v. de editie 2016 is het pacours ingekort met circa 1,5 km.  Dit komt door de inaanbouw zijnde fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal ter hoogte van Nigtevecht.  De fietsbrug gaat het mogelijk maken om ter hoogte van de Velterlaan (het normale keerpunt) over te steken naar Nigtevecht. Meer weten over dit project  klikhier

Verslag editie 3-06-2016

Tijdrit Baambrugge 13,5 KM   VRIJDAGAVOND 3 JUNI

Johan Tijssen en Alice Verhagen winnaars

Baambrugge, Johan Tijssen was vrijdagavond 3 juni 2016 uit Sint Jansklooster naar Baambrugge gekomen voor de winst in de 13,5 kilometer lange tijdrit langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Thijssen reed de rit in 17 minuten en 22 seconden en was daarmee de aller sterkste in een veld van maar liefst 139 deelnemers. Bovendien verbeterde hij terloops ook het uit 2013 stammende parcoursrecoord van Tim Veldt (17: 44). Bij de dames was Alice Verhagen uit Woerden met 19 minuten en 31 seconden de allersnelste dame. Bij de heren junioren senioren werd Teun Mouris uit Ouderkerk aan de Amstel in 17.47 winnaar, terwijl bij de dames junioren Eva de Bruin uit Kockengen in 22.48 de snelste was.

Dag uitslag Tijdrit Baambrugge 2016

Heren Senioren 1e 17:22, Johan Thijssen, Sint Jansklooster

Dames 1e 19:31, Alicja Verhagen, Woerden

Jongens Junioren t/m 17 jaar, 1e 17:47, Teun Mouris, Ouderkerk a/d Amstel

Heren Masters vanaf 40 jaar, 1e 17:32, Jeroen Visser, Alkmaar

Meisjes Junioren t/m 17 jaar, 1e 22:24, Eva de Bruin, Kockengen

.

Achtergrond Baambrugese tijdrit

Leuk om te weten

Ooit in 1988 startte IJsclub Baambrugge met het tijdrijden langs het Amsterdam-Rijnkanaal.  Op de laatserdagmiddag van september startte destijds circa 15 deelnemers voor een rit over niet minder dan 27 kilometer.  Later kwam daar de zomerse tijdrit in juni bij over de afstand van 13,5 kilometer. Van oudsher organiseert de ijsclub deze tijdrit voor de schaatsers. van de diverse trainingsgroepen rond Amsterdam en Utrecht. Doordat  veel schaatsers eind september al volop op het kunstijs stonden liep de belangstelling voor de eind september tijdrit rond de afgelopen eeuwwisseling terug. Voor de juni rit was altijd veel belangstelling.  In 2002 begonnen de werkzaamheden aan de verbreding (van twee naar vier sporen) van de spoorlijn Amsterdam - Utrecht.  Het organiseren van tijdritten werd toen verboden. In dat jaar probeerde de ijsclub nog een tijdrit op de wegen westelijk van Baambrugge. Dat parcours was echter te gevaarlijk.  Na de uitbreiding van het spoor startte de ijsclub weer met de juni tijdrit langs het Amsterdam-Rijnkanaal.  De editie van juni 2015 verregende. Onweer, regen en wind maakte het te gevaarlijk om de rit door te laten gaan.  Daarvoor waren de ijsclub mensen al tot de conclusie gekomen om de nazomer tijdrit weer te gaan organiseren maar niet over 27 kilometer maar over de bekende 13,5 kilometer. Die rit werd verreden op 12 september 2015 was een beperkt succes. Die dag waren er veel andere activiteiten voor de renners en ook de vrijwilligers hebben zaterdagmorgen tal van zaken te doen.  Kortom  de tijdrit blijft voorlopig op de eerste vrijdagavond van juni.  Een dat dat een succes kan zijn leerde de editie van 3 juni 2016 met in totaal 139 deelnemers.

Hoe kijkt IJsclub Baambrugge naar het weer.

Mogelijke afgelasting op basis onderstaande informatie.

Lokale omstandigheden:

• Onweer   vanaf 19.00 uur: geen start, mogelijk uitstel  max 30 minuten
  • Zware regen  vanaf 19.15:  uitstel  max 30 minuten, bui waait vaak over en wegen drogen snel op.
  • Zware wind, takken waaien uit de bomen, vanaf 19.00 uur. Direct afgelasting, i.v.m. bomen in het blad langs Amsterdam Rijnkanaal en takken op de weg

Info op basis analyse Buienradar:

• indicatie  zeer zware buiten, incl. zware wind  die gedurende de tijdrit langdurig over Baambrugge trekken:
  1.    beoordeling 17.00 uur info zonodig op  www.ijsclubbaambrugge.nl
  2.    beoordeling 18.00 uur info zondodig op www.ijsclubbaambrugge.nl