Toertochten

Als het verantwoord is worden er in Nederland tal van schaatstoertochten uitgeschreven. Met het toerschaatsen over vaarten, plassen, sloten, meren en weteringen kom je op plaatsen waar je normaal gesproken niet komt. Je bekijkt Nederland vanaf het ijs dat is uniek. In het het plassengebeid op de grens tussen de provincies Noord-Holland en Utrecht kunnen ook tal van schaasttochten verreden worden.  Rond Baambrugge zijn dat de Vinkeveenseplassentocht, de Botsholtocht en de Angsteltoertocht.

De Vinkeveenseplassentoertocht en de Botsholtocht wordt als het een grote tocht is uitgeschreven door de SWIJ. DE SWIJ is de Samenwerking tussen een vijftal ijsclubs te weten:
- IJsclub Amstelbocht, Ouderkerk a/d Amstel;
- Abcouder IJsclub, Abcoude;
- IJsclub De Volharding,De Waver (Botshol);
IJsvereniging Vinkeveen, Vinkeveen;
- IJsclub Baambrugge, Baambrugge.

De Angsteltoertocht wordt verreden op de Angstel tussen Abcoude en Baambrugge. Het spreekt voor zich dat de Abcouder IJsclub eb IJsclub Baambrugge deze tocht organiseren.