Wetenswaardigheden

Wat gebeurde er, wat het leuk?  Even kort achterom kijken wat er afgelopen periode gebeurde. Uiteindelijk worden veel van die teksten weer overgenomen in het clubblad dat elk jaar in het najaar verschijn.

IJsclub Baambrugge

Als ijsclub beschikt de IJsclub Baambrugge over een landijsbaan, een skeelerbaan, een clubgebouw.

IJsclub Baambrugge heeft ook een trainingsgroep, recreatieschaatsen en, jeugdschaatsen. In de winterperiode zijn deze schaatsers actief op de Jaap Edenbaan.

's Winters staat de landijsbaan onderwater en wordt er op natuurijs gewacht. Het skeelerseizoen loopt van 1 april tot 30 september. De skeelerbaan is vrij te gebruiken, behalve tijdens de zogenaamde blokuren. De blokuren zijn bestemd voor skeeler groepen die afspraken hebben gemaakt met IJsclub Baambrugge. Bij de landijsbaan annex skeelerbaan staat een prachtig clubgebouw. Dit clubgebouw kan gebruikt worden in combinatie met skate en skeeler ativiteiten maar kan ook afzonderlijk gehuurd worden.

Bij periode van echt natuurijs is IJsclub Baambrugge ook actief op het buitenijs. De Angstel vormt dan het domein van tal van schaatsactiviteiten. Dat kan ondermeer zijn de Angstelmarathon, de Angsteltoertocht en in samenwerking met een vijftal andere ijsclubs de organisatie van de Vinkeveenseplassentocht en/of Botsholtocht.

Zomers zit de ijsclub eveneens niet stil. Al vele jaren wordt er op Hemelvaarstdag een familie fietstocht georganiseerd maar er is ook de fietstijdrit langs het Amsterdam-Rijnkanaal en de Dorpsloop over 10 kilometer. Ook is er jaarlijks een groot skate evenement op de skeelerbaan, dit jaar is dit 15 mei in de vorm van Viks on Wheels met o.a. de KPN Skate competitie.

Het Gobad schaatsteam

Dit schaatsteam, opgericht in de zomer van 2011 is verankerd in een viertal ijsclubs: Abcoude, Diemen, Baambrugge en Gein en Omstreken (Driemond). Gobad is het idee van en opgericht door Tom Hoekstra en Jos de Pijper

Het team kent een pupillenteam een talententeam en een topteam. Maak kennis met deze groep van super gemotiveerde schaatsers.

Wordt nu lid van de ijsclub

Het wordt spannend komt die winter ja dan nee, zorg in elke geval dat u lid bent van IJsclub Baambrugge en gebruik kunt maken van de landijsbaan bij perioden van sterk ijs.  meld u nu digitaal aan "

Schaatsen slijpen bel 06-21903093
advertentie