Veel Persoonlijke records wedstrijdschaatsers

De  wedstrijdschaatsers,   onze pupillen en junioren rijden de laatste tijd wel heel erg veel Persoonlijke records. – zie hieronder

- Maar ze merken ook dat het steeds moeilijker wordt om jezelf steeds maar weer te verbeteren. Maar langzamerhand kunnen ze zo goed schaatsen dat langere afstanden geen probleem meer zijn. En dan kunnen er ook records neergezet worden op de 700m, de 1000m, 1500m en zelfs 3 km. In de marathon hebben veel schaatsers tenslotte al lang laten zien dat ze best heel wat rondjes op hoge snelheid kunnen schaatsen.

p.s. zie onder aan de pagina info over de trainingsgroep

Gein & Omstreken, Baambrugge, Abcoude, Diemen

Klassementen per 18 januari 2018

Persoonlijke records             alleen Amsterdamse tijden          Grootste verbetering

Pupillen

10

Julian Golden

10

Persoonlijke records              alleen Amsterdamse tijden             Grootste verbetering

Mara Agne

2.47.86

47

5

Leden van de trainingsgroep nemen deel aan langebaanwedstrijden en marathonwedstrijden

Aan of afmelden Trainingsgroep contact Anco Post

Afmelden voor 15 mei

Aanmelden voor 1 juli

Trainingsgroep

Schaatstrainingsgroep

In oktober startten de trainingsgroepen van IJsclub Baambrugge weer met schaatsen op het Amsterdamse kunstijs van de Jaap Edenbaan. De trainers zijn naast Erik Tinholt en Bertus Roeleveld ook de trainers van Abcoude, Diemen en Gein en Omstreken. Woensdagavond en vrijdagavond wordt er door de trainingsgroepen geschaatst. Wedstrijden voor de marathon (jun B t/m masters) vinden plaats op de Woensdagavond. In het weekend (zaterdagavond, zondagmorgen en zondagavond) zijn er voor langebaan wedstrijden en marathon wedstrijden voor de jeugd. Het jaarlijks te verrijden langebaan-clubkampioenschap is een hoogtepunt in het schaatsseizoen

Verdere info trainingsgroep en opgave voor deelname aan de langebaanwedstrijden bij dhr. Jeroen de Jong.

Samen schaatsen, samen trainen

Afgelopen winter hebben we de schaatstrainingen gezamenlijk met de trainingsgroepen van de Abcouder IJsclub, IJsclub Diemen en Gein en Omstreken gedaan. Baambrugge werkte al een aantal jaren met deze verenigingen samen. Bij het begin van het schaatsseizoen startte worden de groepen samengesteld, wie bij welke trainer en groepen van gelijk sprioef niveau. Na een paar weken is dan de juiste indeling gevonden schaatsen de leden van de vier verenigingen of het nu beginnende pupillen zijn of doorgewinterde veteranen op het juiste niveau trainen. Betrus Roeleveld verzorgt de Baambrugse trainersinbreng. De evaluatie aan het einde van het schaatsseizoen leert dat de samenwerking goede is. De schaatsers waren tevreden en de trainers hadden groepen van zeg maar gelijk niveau. Volgende winter pakken we het weer zo aan terwijl er komende zomer ook gezamenlijk getraind gaat worden.

Schaatstrainingen in de winter

Jaap Edenbaan

De Schaatstrainingsgroepen van IJsclub Baambrugge trainen en rijden hun langebaan en marathon wedstrijden op de Amsterdamse Jaap Edenbaan. Daarbij wordt op de volgende uren getraind:

• Dinsdagmiddag van 16.55 tot 18.00 uur: tweede extra training
  • Woensdagavond van 19.40 tot 20.50 uur: Senioren & Veteranen.
  • Vrijdag van 18.10 tot 19.15 uur: Pupillen & beginnende Junioren,
  • Vrijdag van 19.35 tot 20.40 uur: Junioren, Senioren & Veteranen
  • Overige uren in overleg

Informatie kosten klik hier

Mogelijk weer dit seizoen:

Exra training op Dinsdagmiddag met een trainer van Gobad

Trainingsgroep

Schaatstrainingsgroep

Samen schaatsen, samen trainen

Schaatstrainingen in de winter

Jaap Edenbaan

• Dinsdagmiddag van 16.55 tot 18.00 uur: tweede extra training
  • Woensdagavond van 19.40 tot 20.50 uur: Senioren & Veteranen.
  • Vrijdag van 18.10 tot 19.15 uur: Pupillen & beginnende Junioren,
  • Vrijdag van 19.35 tot 20.40 uur: Junioren, Senioren & Veteranen
  • Overige uren in overleg

Informatie kosten klik hier