Ereleden

• Christine Aaftink, sinds 18 november 1995
  • eerste nederlandse schaatsers die 500 meter onder de 40 seconden reed: 39,88 (Calgary, 23-03-96), driemaal  deelneemster Olympische Winterspelen. Zij werd tussen 1987 en 1994 zeven maal Nederlands sprintkampioen. Verder werd ze zeven maal achter elkaar Nederlands kampioen op de 500 meter en vijf maal op de 1000 meter. In 1990 en in 1991 won zij brons op het wereldkampioenschap sprint.

• Cor van Schaik, sinds 13 november 2012
  • bestuurslid (1973 -2012), grotendeels voorzitter (1981-2008).  Binnen negenendertig jaar  bestuurder van Ijsclub Baambrugge heeft Cor van Schaik niet minder dan drie keer de bouw van een clubgebouw meegemaakt of liever gezegd op zich genomen.Maar daarnaast heeft hij in die vele jaren, de start van het jeugdschaatsen, trainingsgroep, recreatieschaatsen, het fietsen op Hemelvaartsdag, de tijdritten en de Dorpsloop meegemaakt.Niet minder dan zevenentwintig jaar was Van Schaik voorzitter.

• Bouwe Samplonius, sinds 8 oktober 2015
  • bestuurslid (1965 - 2015), beklede diverse functies ondermeer secretaris. Binnen het bestuur van Ijsclub Baambrugge heeft Bouwe Samplonius te maken gehad met drie ijsbanen waar de vereniging op actief was. Dat was tot 1967 de Angstel  ter hoogte van Binnenweg 10 t/m 22 waar IJsclub Baambrugge haar natuurijsbaan had (diepwaterbaan). In 1968 verhuisde de ijsvaan naar de C.P. van der Leestraat alwaar het voormalige voetbalveld van Baambrugge veranderd werd in een landijsbaan. In 2008 werd deze lactie verlaten en kwam er een nieuwe landijsbaan annex skeelerbaan aan de ijsbaan. Dit complex werd in 2010 officeel geopend. Bouwe Samplonuis was naast secretaris, natuurijsmeester, matriaal man, langebaan starter en marathon jury. Een van de hoogtepunten die hij mee maakte in zijn 50 jarige loopbaam als bestuurslid was de schaatsmarathon op de Angstel die op 3 februari 1996 weddedenwerd op de Angstel langs het Zand- en Jaappad richting Abcoude.

• Bertus Roeleveld, sinds 20 december 2016
  • schaatstrainer (1976 - heden), leerde veel trainingsleden van IJsclub Baambrugge het schaatsen, vermaard is de motivatie die hij hanteert om de jeugd de 500 meter binnen de minuut te laten schaatsen. Bertus is wat schaatsinzet betreft dan ook terecht tot erelid benoemd want veel Baambrugs schaatslatent heeft hij sneller leren schaatsen. Christine Aaftink, Ronald Griffioen, Domien van Schaik, de broers Thijs, Coen en Jos de Pijper, Niels Donkervoort, Christiaan de Groot, Maria Evers, Philo Decroos en Jochem Giesbers zijn zo wat namen die de 500 meter sneller rijden dan 60 seconden, ja allemaal zelfs sneller dan 50 seconden en een aantal van hun zelfs sneller dan 40 seconden.

• Dirk de Groot, sinds  14 november 2017
  • Bestuurslid (1989-2017, waarvan de periode 2008-2017 als voorzitter. Een bestuurslid met passie voor de schaatssport en in het bijzonder voor IJsclub Baambrugge. Een bestuurslid die tal van evenementen in zijn bestuursperiode georganiseerd heeft zoals tijdritten, dorpslopen, fietstochten maar ook de schaatsmarathon op natuurijs , afvalwedstrijden op dat ijs en kortebaanwedstrijden. Een bestuurslid welk één maal de Vinkeveenseplassentocht en Botsholtocht mocht meemaken (1997) maar ook het georgansieerd schaatsen op de Jaap Edenbaan stimuleerde wat betreft jeugdschaatsen, recreatiefschaatsen en de trainingsgroep. Een bestuurslid die bestuurlijk Team-Gobad, het talenten schaatsteam, liet ontstaan.  Een bestuurslid tevens voorzitter die de het skeeleren naar Baambrugge bracht en invulling gaf aan het benutten van de vanaf 2010 aanwezige skeelerbaan middels trainingen en wedstrijden. Daarnaast een bestuurslid die de IJsclub in diverse overleggen vertegenwoordigde en tevens de IJsclub publicitair in het nieuws bracht via de media en internet.