Waar ligt Baambrugge

Algemeen

Als je een denkbeeldige lijn Amsterdam - Utrecht trekt vind je circa 15 km onder Amsterdam Baambrugge. Baambrugge ligt in de provincie Utrecht en behoort tot de gemeente De Ronde Venen. Het is een klein dorpje met een inwoner aantal van circa 1500 personen. Een groot deel van de kern is beschermd dorpsgezicht. De Landijsbaan annex Skeelerbaan van Baambrugge ligt aan de IJsbaan 6, 1396 LD . Per auto is Baambrugge vanaf de Autosnelweg A2 te bereiken via de afslag Abcoude of de afslag Vinkeveen/Hilversum (N201). Net boven Abcoude sluit de A9 uit de richting Amstelveen/Haarlem/Alkmaar aan op de A2. Ook de A9 uit de richting Almere (A6) en Amersfoort (A1) komt juist boven Abcoude op de A2. Uit zuidelijke richting is de A2 van uit Utrecht de meest centrale weg. Vanuit het Groenehart van Nederland is Baambrugge ook via de N201 (Aalsmeer / Uithoorn / Mijdrecht / Vinkeveen ) bereikbaar. Na het kruizen van de A2 moet dan ter hoogte van Loenersloot afgeslagen worden richting Baambrugge.

Openbaar vervoer

Baambrugge is per bus bereikbaar via lijn 120 van "Connexxion" Amsterdam - Utrecht. Vertrekpunt in Amsterdam is het Station Bijlmer NS. In Utrecht vertrekt lijn 120 vanaf het Centraalstation. Per trein is Baambrugge bereikbaar via het station Abcoude. In Abcoude moet dan de bus (120) naar Baambrugge genomen worden. De bushalte in Abcoude is circa 750 meter vanaf het spoorstation gelegen. Bus 120 gaat om de 30 minuten met dien verstande dat de frequentie in de avond en het weekend minder is.

Auto via Abcoude  (afslag A2 Abcoude)

A2 afslag Abcoude richting Abcoude, in het dorp direct over de brug rechts richting Baambrugge circa 4 kilometer over de Rijksstraatweg (weg met vele verkeersdrempels). In Baambrugge na het passeren van cafe "de Punt" de 1e weg links (Doorloper). Aan het einde is links de landijsbaan/skeelerbaan en het clubhuis van de ijsclub.

Auto via Loenersloot   (afslag A2 Vinkeveen/Hilversum)

A2 afslag Vinkeveen richting Hilversum (N201), na circa 600 meter bij verkeerslichten linksaf richting Baambrugge. Vervolgens circa 4 kilometer over de Rijksstraatweg (weg met vele verkeersdrempels). In Baambrugge direct eerste weg rechts (C.P. vd Leestraat). Einde weg rechts (Toertocht). Aan het einde is de landijsbaan/skeelerbaan en het clubhuis van de ijsclub.

Let op Parkeren bij evenementen etc.

Bij evenementen en natuurijs is de parkeergelegenheid het Parkeerterrein aan het Achtervlietpad.  Stel uw routeplanner in op 1396 JD  Rijksstraatweg 53, Baambrugge