Info

Baambrugge is beroemd om haar unieke landijsbaan (1968-2008). Vanaf 2010 heeft IJsclub Baambrugge een geheel nieuwe landijsbaan annex skeelerbaan. Vaak gaat ook deze landijsbaan weer als een van de eerste landijsbanen in de Vechtstreek open. Meestal wordt de opening via Radio M (RTV Utrecht) of Radio RTV Ronde Venen bekend gemaakt. Kortom bij natuurijs veel schaatsplezier in Baambrugge, met na afloop natuurlijk sterke verhalen in het clubhuis van IJsclub Baambrugge.  Hoe de natuurijswinter op en rond de landijsbaan verloop deze winter leest u hiernaast.


Een overzicht van het aantal dagen schaatsbaar ijs op de landijsbaan treft u hieronder.

Voor de toegang landijsbaan:  zie de button Lidmaatschap of koop een dagkaart € 2,50 (jeugd t/m 15 jaar gratis toegang). 

Wilt u vast weten waar de landijsbaan annex skeelerbaan in Baambrugge is klik op de button "route naar Baambrugge"


Landijsbaan


Schaatsen op de Landijsbaan in Baambrugge


De IJsmeesters van IJsclub Baambrugge adviseren de voorzitter van de IJsclub onder welke voorwaarden de landijsbaan geopend kan worden.

maar.......


Landijsbaan, wachten op  ........ de winter 2018 - 2019

De Winter 2017-2018

Zondag 4 maart 2018 - Het bestuur van IJsclub Baambrugge verwachtte  dat er Zondag 4 maart 2018 nog gewoon veilig geschaatst kan worden op de landijsbaan. 's Nacht zou het het nog licht vriezen ( het werd -2oC) en zondag de rest van de dag dooien.  Die verwachting kwam uit. De tip was kom vroeg schaatsen om nog te genieten van natuurijsplezier op de veilige Baambrugse  landijsbaan.  Later op de dag, in de middag was het schaatsplezier echt over. 

Einde van de natuurijs winter 2017-2018.  We telde dus 4 dagen schaatsbaar ijs in Baambrugge.


Zaterdag 3 maart 2018 - De Jeugdschaatsers waren actief op de landijsbaan. Daarna was er veel schaatsplezier op veilig natuurijs.


Donderdag 1 maart 2018 - De ijsmeesters in Baambrugge het ijs beproeft en de dikte gemeten.  Het advies is aan het bestuur van de ijsclub gegeven de ijsbaan te openen. De windwakken zijn met linten afgezet.  De situatie ziet u hier.


Maandagmorgen 26 februari 2018- De foto geeft goed de situatie aan. IJsbaan gesloten, wakken deels dicht gevroren.  Aantal wakken nog aanwezig.  Het ijs absoluut niet betreden, gevaarlijk!


25 februari 2018 – De temperatuur daalde tot – 4,8 oC, dat moest een perfecte landijsbaan opleveren. Helaas mis, De windt had vrij spel op de landijsbaan en creëerde een tweetal zeer grote wakken, waardoor het ijs was verdwenen. Daar waar nog ijs lag was het ook totaal nog niet sterk genoeg. Kortom het moet strenger gaan vriezen en de wind moet gaan liggen.


23 februari 2018 - Nederland in rep en roer, er komt Siberische koude, maar met de koude was er ook veel wind. Daarnaast was het nog eens wolkeloos weer dus zeer zonnig. De twee graden vorst in de nacht deden de landijsbaan nog niet bevriezen.

06 februari 2018 - Het leek even te gaan vriezen, maar de winter liet het afweten.
Een dun laagje ijs in de landijsbaan dat was alles.
Op sommige skeelerbanen in Nederland (Doorn, Ammerstol, De Lier) wist men toch een ijsvloer te realiseren. Vaak kon dar enkel maar in de ochtenduren geschaatst worden, daarna deed de zon het ijs smelten.

De Winter 2016-2017

03 februari 2017 - Het lijkt erop dat de winter weer terug gaat komen. De pluim geeft rond 9 februari vorst aan. We gaan het zien.

27 januari 2017 - Na - 5 van woensdag op donderdag en vervolgens van donderdag op vrijdag - 4 oC meldt de ijsmeester: er kan geschaatst worden maar hoe lang? Dat was tot het donker werd die vrijdagmiddag. Onveilig ijs. 's Avonds zakte er een auto door het ijs van de landijsbaan.  Een aantal jeugdige lokale en regionale "ijsmeesters" hadden de sterkte van het ijs niet goed ingeschat,

22 januari 2017 - De ijsmeester komt na een nacht waarbij de temperatuur daalde to -6 oC tot de conclussie: het kan, maar of de landijsbaan de hele dag open blijft zal de vraag worden. Op deze zeer zonninge zondag wordt er volop geschaats het is echt genieten. Toch wordt het ijs gaande weg slechter. De schaatsers moeten langs slechte stukken ijs schaatsen. Op enkele plekken gaat het mis: een wak.  Maar er was volop schaatsplezier, 1 dag schaatsbaar natuurijs Top.


De Baambrugse schaatsjeugd, lid van de trainingsgroep, bond zondag 22 januari 2017 direct de schaatsen onder. Oefen op  de Baambrugse landijsbaan  om te trainen voor de lange tochten op natuurijs. Top!


21 januari 2017- De ijsmeester laat weten Landijsbaan  geen sterk ijs, het had die nacht net twee graden gevroren:

  • ijs te dun 4 cm;
  •  gasvorming onder ijs t.g.v. zoninstraling daardoor groei gras;
  •  door waterlekkage geen draag kracht onder het ijs.

Bericht ijsmeester 21 januari 2017, 10.00 uur, momenteel wordt water onder het ijs gepompt.

Kortom nog geen sterk ijs te melden. Landijsbaan gesloten!

20 januari 2017 - De ijsmeester laat weten dat hij 4 cm ijs heeft gemeten, dat is nog onvoldoende, als hij over het ijs loopt springen bij elke stap de scheuren in het ijs.  18 januari was het nog 2 cm ijsdikte.  Kortom de aanhoudende winter zorgt er wel voor dat het ijs dikker en dikker wordt.

17 januari 2017 - De pluim  veranderde plots op 13 januari 2017. Hooguit maandag, dinsdag en woensdag vorst.  De vorst was minimaal van zondag op maandag werd  even de -1 oC bereikt van maandag op dinsdag -4 oC.  Het resulteerde op dinsdagmorgen in 15 mm ijs terwijl dat  dat maandagavond nog 5 mm was.  Kortom ng lang geen sterk ijks in Baambrugge deze winter.


10 januari 2017 -  Na een aantal speldenprikken van de winter begin november , even voor Sinterklaas en in de eerste week van januari  staat nu de KNMI pluim op winterweer.  Nog 6 dagen wachten en we zitten volgens de pluim in de winter met daaraan voorafgaande wat sneeuw perikkelen. De landijsbaan staat geheel onderwater. Laat die winter maar komen.


De Winter 2015-2016

22 januari 2016 - Halverwege de week dooi, regen en afgelopen nacht weer een graad op 3-4 vorst. Maar toch kon er vrijdagmorgen niet op de landijsbaan worden geschaatst. De Ijsmeesters hebben studie van het ijs gemaakt en zijn tot de conclussie gekomen we laten het water uit de landijsbaan lopen en als het gaat vriesen spuiten of dweilen we een dun laagje water op of over de skeelerbaan. Mogedijk dat we dan na een nacht vorst van -6 oC kunnen schaatsen. 

19 januari 2016 - En de derde nacht waarbij het even -6 was zorgde ook niet voor een sterke ijsvloer. Nu dinsdagavond is de temperatuur weer boven nul. Kortom geen strek ijs te melden.

18 januari 2016 - Nog geen strek ijs. Absolute niet na een tweede nacht vorst met hooguit temperaturen 3 tot 4 graden onder nul.

17 januari 2016 - Eindelijk het heeft een nacht gevroren. Om acht uur vroor het - 0,8 oC, dat is niet veel maar de gehele landijbaan was dichtgevroren.  De ijsmeesters van de ijsclub hebben enkel de skeelerbaan en het middenterrein onder water gezet. Daarmee hopen ze sneller sterk ijs te hebben maar kunnen in geval van sneeuw dit ook makkelijker wegschuiven.  Nader bericht volgt.........
De Winter 2014-2015

27 december  2014 - Voor het eerst deze dag natte sneeuw dit jaar.  De pomp van de landijsbaan draaide op volle toeren vandaag.  Rond 23.00 uur  bereikte de vorstgrens Baambrugge. Dus was het rustig wachten tot de koude haar werk gaat doen. Maar na een dag was de koude alweer weg, geen vorst, geen natuurijs in 2014.   Voorlopig nog geen schaatsplezier op natuurijs. Volgende update als het echt vriest!  Die update was niet nodig want het vroor nauwelijks

De Winter 2013-2014

1 maart 2014 - Een winter waarbij de temperatuur nauwelijks onder het vriespunt kwam. In januari was er even hoop dat de winter in aantocht was. In het noorden van Nederland werd even geschaatst. We telden geen dagen met schaatsbaar ijs in Baambrugge.  Geen schaatsplezier op natuurijs.

De Winter 2012-2013

23 januari 2013 - Al vijf dagen prachtig schaatsijs gehad. Vandaag ringsteken voor de jeugd. bij de jeugd van 6 tot 9 jaar was  Muriel Bouma van ons dorp de beste en Daniek Stuiver uit Abcoude pakte de winst bij de 10 tot 13 jarigen.

20 januari 2013 - Twee prachtige schaatsdagen hebben we achter de rug. Zaterdag eerst de jeugdschaatsers, daarna de jeugd en ouderen uit Baambrugge en Zondag schaatsen voor iedereen. Het was gezellig maar zeer koud. Een tot slot een pak sneeuw...maar dat ruimen we op.

18 januari 2013 - Ondanks inzet brandweer, opspuiten van water en verwijderen van sneeuw door de vrijwilligers gisteren blijft de landijsbaan Baambrugge gesloten. De ijsvloer lijkt in orde maar of te dun gewoon ijs of bros sneeuwijs maken dat het ijs niet sterk is.. Hoofdoorzaak: het vriest niet hard genoeg, afgelopen nacht maar 2 a 3 graden, dat is niks.

17 januari 2013 -  Door de inzet van de brandweer is een deel van de sneeuw veranderd in een sneeuw ijslaag. De ijsclub zet daar nu een nieuwe laag water op zodat er nu hopelijk een goede ijsvloer onstaat. Voorlopig geen sterk ijs.

15 januari 2013 - Afgelopen nacht is het gaan sneeuwen en heeft het nauwelijks gevroren. Het resultaat is nu 2 cm ijs en 5 cm sneeuw op de landijsbaan, dat betekend nog lang geen sterk ijs! En als het ijs sterk is moet er eerst gewerkt worden om de baan sneeuwvrij te krijgen....maar dat doen we met elkaar.

14 januari 2013 - De landijsbaan is dicht gevroren. De zwanen zijn gevlogen. De sneeuw is gekomen. De ijsmeesters zullen het moeilijk krijgen. Waternet heeft een vaarverbod afgekondigd en de noodwaterkeringen in de Angstel zijn geplaatst. Het wordt dus echt winter!

10 januari 2013 - De pomp is uitgezet, het waterpil is in orde. Voorlopig gewoon wachten op echte vorst, Ijsclub Baambrugge is er klaar voor.

09 januari 2013 - De weermensen hebben het weer over vorst, de pomp is in werking gesteld het weggelekte water wordt aangevuld.

08 december 2012 - De landijsbaan is gedeeltelijk bevroren met sneeuwijs en met zwart ijs, dikte circa 2 centimeter, 9 december waren de temperaturen weer ruim boven het vriespunt. Voorlopig geen schaatspret op natuurijs.

07 december 2012 - De pomp is uitgezet nu is het wachten op temperaturen onder het vriespunt.

05 december 2012 - De pomp is in werking gezet om de landijsbaan onder water te zetten.

De Winter 2011-2012

12 februari 2012 - Een prachtige voorlopig laatste schaatsdag, na vandaag is de landijsbaan gesloten

06 februari 2012 - De landijsbaan open ....maar na 18.00 uur is de buitenbaan dicht voor onderhoud en wedstrijden.

06 februari 2012 - De landijsbaan open ....maar na 18.00 uur is de buitenbaan dicht voor onderhoud en wedstrijden.

05 februari 2012- De ijsbaan is perfect in conditie, schaatsplezier was er voor iedereen.

04 februari 2012 - Belooft weer een topdag te worden. De landijsbaan wordt om 8.00 uur geveegd, daarna kan de schaatspret beginnen. En het werd een topdag op schaatsgebied bij temperaturen ver onder nul, maar dat merkte je niet.

03 februari 2012 - Een tweede dag schaatsplezier zit erop. Heel veel mensen hebben genoten van het veilige ijs in Baambrugge. Dank aan de jeugd die geholpen heeft de ijsbaan sneeuwvrij te krijgen. Het resultaat mag er zijn en er is de hele dag door geschaatst,

02 februari 2012 - De IJsmeesters van IJsclub Baambrugge komen vandaag om 11.30 uur bijeen om de landijsbaan te keuren die vervolgens open gesteld gaat worden. De landijsbaan is gratis toegankelijk voor de leden van IJsclub Baambrugge, overigen betalen voor een dagkaart € 2,50. De jeugd t/m 15 jaar heeft vrij toegang. De verlichting van de baan zal tot 21.30 uur branden. Daarnaast is het clubgebouw tijdens piekuren geopend.

01 februari 2012 - IJs wordt dikker en het windwak verplaatst zich door de wind, afgelopen nacht lange tijd -6 oC.

31 januari 2012 - Eerste ijs gesignaleerd op Landijsbaan maar ...........een groot wind wak, afgelopen nacht slechts 1 uur -5,5 oC.

30 januari 2012 - Lichte sneeuwval .....maar de landijsbaan is nog niet bevroren, afgelopen nacht -1 oC.

28 januari 2012 - Vandaag kondigd zich de eerste koude aan van de winter, er is een vorstperiode van enkele dagen op komst.

1 december 2012 - De landijsbaan staat onder water, er wordt gewacht op temperaturen onder nul.

 

Landijsbaan


Schaatsen op de Landijsbaan in Baambrugge


De IJsmeesters van IJsclub Baambrugge adviseren de voorzitter van de IJsclub onder welke voorwaarden de landijsbaan geopend kan worden.

maar.......


Landijsbaan, wachten op  ........ de winter 2018 - 2019

De Winter 2017-2018

Zondag 4 maart 2018 - Het bestuur van IJsclub Baambrugge verwachtte  dat er Zondag 4 maart 2018 nog gewoon veilig geschaatst kan worden op de landijsbaan. 's Nacht zou het het nog licht vriezen ( het werd -2oC) en zondag de rest van de dag dooien.  Die verwachting kwam uit. De tip was kom vroeg schaatsen om nog te genieten van natuurijsplezier op de veilige Baambrugse  landijsbaan.  Later op de dag, in de middag was het schaatsplezier echt over. 

Einde van de natuurijs winter 2017-2018.  We telde dus 4 dagen schaatsbaar ijs in Baambrugge.


Zaterdag 3 maart 2018 - De Jeugdschaatsers waren actief op de landijsbaan. Daarna was er veel schaatsplezier op veilig natuurijs.


Donderdag 1 maart 2018 - De ijsmeesters in Baambrugge het ijs beproeft en de dikte gemeten.  Het advies is aan het bestuur van de ijsclub gegeven de ijsbaan te openen. De windwakken zijn met linten afgezet.  De situatie ziet u hier.


Maandagmorgen 26 februari 2018- De foto geeft goed de situatie aan. IJsbaan gesloten, wakken deels dicht gevroren.  Aantal wakken nog aanwezig.  Het ijs absoluut niet betreden, gevaarlijk!


25 februari 2018 – De temperatuur daalde tot – 4,8 oC, dat moest een perfecte landijsbaan opleveren. Helaas mis, De windt had vrij spel op de landijsbaan en creëerde een tweetal zeer grote wakken, waardoor het ijs was verdwenen. Daar waar nog ijs lag was het ook totaal nog niet sterk genoeg. Kortom het moet strenger gaan vriezen en de wind moet gaan liggen.


23 februari 2018 - Nederland in rep en roer, er komt Siberische koude, maar met de koude was er ook veel wind. Daarnaast was het nog eens wolkeloos weer dus zeer zonnig. De twee graden vorst in de nacht deden de landijsbaan nog niet bevriezen.

06 februari 2018 - Het leek even te gaan vriezen, maar de winter liet het afweten.
Een dun laagje ijs in de landijsbaan dat was alles.
Op sommige skeelerbanen in Nederland (Doorn, Ammerstol, De Lier) wist men toch een ijsvloer te realiseren. Vaak kon dar enkel maar in de ochtenduren geschaatst worden, daarna deed de zon het ijs smelten.

De Winter 2016-2017

03 februari 2017 - Het lijkt erop dat de winter weer terug gaat komen. De pluim geeft rond 9 februari vorst aan. We gaan het zien.

27 januari 2017 - Na - 5 van woensdag op donderdag en vervolgens van donderdag op vrijdag - 4 oC meldt de ijsmeester: er kan geschaatst worden maar hoe lang? Dat was tot het donker werd die vrijdagmiddag. Onveilig ijs. 's Avonds zakte er een auto door het ijs van de landijsbaan.  Een aantal jeugdige lokale en regionale "ijsmeesters" hadden de sterkte van het ijs niet goed ingeschat,

22 januari 2017 - De ijsmeester komt na een nacht waarbij de temperatuur daalde to -6 oC tot de conclussie: het kan, maar of de landijsbaan de hele dag open blijft zal de vraag worden. Op deze zeer zonninge zondag wordt er volop geschaats het is echt genieten. Toch wordt het ijs gaande weg slechter. De schaatsers moeten langs slechte stukken ijs schaatsen. Op enkele plekken gaat het mis: een wak.  Maar er was volop schaatsplezier, 1 dag schaatsbaar natuurijs Top.


De Baambrugse schaatsjeugd, lid van de trainingsgroep, bond zondag 22 januari 2017 direct de schaatsen onder. Oefen op  de Baambrugse landijsbaan  om te trainen voor de lange tochten op natuurijs. Top!


21 januari 2017- De ijsmeester laat weten Landijsbaan  geen sterk ijs, het had die nacht net twee graden gevroren:

  • ijs te dun 4 cm;
  •  gasvorming onder ijs t.g.v. zoninstraling daardoor groei gras;
  •  door waterlekkage geen draag kracht onder het ijs.

Bericht ijsmeester 21 januari 2017, 10.00 uur, momenteel wordt water onder het ijs gepompt.

Kortom nog geen sterk ijs te melden. Landijsbaan gesloten!

20 januari 2017 - De ijsmeester laat weten dat hij 4 cm ijs heeft gemeten, dat is nog onvoldoende, als hij over het ijs loopt springen bij elke stap de scheuren in het ijs.  18 januari was het nog 2 cm ijsdikte.  Kortom de aanhoudende winter zorgt er wel voor dat het ijs dikker en dikker wordt.

17 januari 2017 - De pluim  veranderde plots op 13 januari 2017. Hooguit maandag, dinsdag en woensdag vorst.  De vorst was minimaal van zondag op maandag werd  even de -1 oC bereikt van maandag op dinsdag -4 oC.  Het resulteerde op dinsdagmorgen in 15 mm ijs terwijl dat  dat maandagavond nog 5 mm was.  Kortom ng lang geen sterk ijks in Baambrugge deze winter.


10 januari 2017 -  Na een aantal speldenprikken van de winter begin november , even voor Sinterklaas en in de eerste week van januari  staat nu de KNMI pluim op winterweer.  Nog 6 dagen wachten en we zitten volgens de pluim in de winter met daaraan voorafgaande wat sneeuw perikkelen. De landijsbaan staat geheel onderwater. Laat die winter maar komen.


De Winter 2015-2016

22 januari 2016 - Halverwege de week dooi, regen en afgelopen nacht weer een graad op 3-4 vorst. Maar toch kon er vrijdagmorgen niet op de landijsbaan worden geschaatst. De Ijsmeesters hebben studie van het ijs gemaakt en zijn tot de conclussie gekomen we laten het water uit de landijsbaan lopen en als het gaat vriesen spuiten of dweilen we een dun laagje water op of over de skeelerbaan. Mogedijk dat we dan na een nacht vorst van -6 oC kunnen schaatsen. 

19 januari 2016 - En de derde nacht waarbij het even -6 was zorgde ook niet voor een sterke ijsvloer. Nu dinsdagavond is de temperatuur weer boven nul. Kortom geen strek ijs te melden.

18 januari 2016 - Nog geen strek ijs. Absolute niet na een tweede nacht vorst met hooguit temperaturen 3 tot 4 graden onder nul.

17 januari 2016 - Eindelijk het heeft een nacht gevroren. Om acht uur vroor het - 0,8 oC, dat is niet veel maar de gehele landijbaan was dichtgevroren.  De ijsmeesters van de ijsclub hebben enkel de skeelerbaan en het middenterrein onder water gezet. Daarmee hopen ze sneller sterk ijs te hebben maar kunnen in geval van sneeuw dit ook makkelijker wegschuiven.  Nader bericht volgt.........
De Winter 2014-2015

27 december  2014 - Voor het eerst deze dag natte sneeuw dit jaar.  De pomp van de landijsbaan draaide op volle toeren vandaag.  Rond 23.00 uur  bereikte de vorstgrens Baambrugge. Dus was het rustig wachten tot de koude haar werk gaat doen. Maar na een dag was de koude alweer weg, geen vorst, geen natuurijs in 2014.   Voorlopig nog geen schaatsplezier op natuurijs. Volgende update als het echt vriest!  Die update was niet nodig want het vroor nauwelijks

De Winter 2013-2014

1 maart 2014 - Een winter waarbij de temperatuur nauwelijks onder het vriespunt kwam. In januari was er even hoop dat de winter in aantocht was. In het noorden van Nederland werd even geschaatst. We telden geen dagen met schaatsbaar ijs in Baambrugge.  Geen schaatsplezier op natuurijs.

De Winter 2012-2013

23 januari 2013 - Al vijf dagen prachtig schaatsijs gehad. Vandaag ringsteken voor de jeugd. bij de jeugd van 6 tot 9 jaar was  Muriel Bouma van ons dorp de beste en Daniek Stuiver uit Abcoude pakte de winst bij de 10 tot 13 jarigen.

20 januari 2013 - Twee prachtige schaatsdagen hebben we achter de rug. Zaterdag eerst de jeugdschaatsers, daarna de jeugd en ouderen uit Baambrugge en Zondag schaatsen voor iedereen. Het was gezellig maar zeer koud. Een tot slot een pak sneeuw...maar dat ruimen we op.

18 januari 2013 - Ondanks inzet brandweer, opspuiten van water en verwijderen van sneeuw door de vrijwilligers gisteren blijft de landijsbaan Baambrugge gesloten. De ijsvloer lijkt in orde maar of te dun gewoon ijs of bros sneeuwijs maken dat het ijs niet sterk is.. Hoofdoorzaak: het vriest niet hard genoeg, afgelopen nacht maar 2 a 3 graden, dat is niks.

17 januari 2013 -  Door de inzet van de brandweer is een deel van de sneeuw veranderd in een sneeuw ijslaag. De ijsclub zet daar nu een nieuwe laag water op zodat er nu hopelijk een goede ijsvloer onstaat. Voorlopig geen sterk ijs.

15 januari 2013 - Afgelopen nacht is het gaan sneeuwen en heeft het nauwelijks gevroren. Het resultaat is nu 2 cm ijs en 5 cm sneeuw op de landijsbaan, dat betekend nog lang geen sterk ijs! En als het ijs sterk is moet er eerst gewerkt worden om de baan sneeuwvrij te krijgen....maar dat doen we met elkaar.

14 januari 2013 - De landijsbaan is dicht gevroren. De zwanen zijn gevlogen. De sneeuw is gekomen. De ijsmeesters zullen het moeilijk krijgen. Waternet heeft een vaarverbod afgekondigd en de noodwaterkeringen in de Angstel zijn geplaatst. Het wordt dus echt winter!

10 januari 2013 - De pomp is uitgezet, het waterpil is in orde. Voorlopig gewoon wachten op echte vorst, Ijsclub Baambrugge is er klaar voor.

09 januari 2013 - De weermensen hebben het weer over vorst, de pomp is in werking gesteld het weggelekte water wordt aangevuld.

08 december 2012 - De landijsbaan is gedeeltelijk bevroren met sneeuwijs en met zwart ijs, dikte circa 2 centimeter, 9 december waren de temperaturen weer ruim boven het vriespunt. Voorlopig geen schaatspret op natuurijs.

07 december 2012 - De pomp is uitgezet nu is het wachten op temperaturen onder het vriespunt.

05 december 2012 - De pomp is in werking gezet om de landijsbaan onder water te zetten.

De Winter 2011-2012

12 februari 2012 - Een prachtige voorlopig laatste schaatsdag, na vandaag is de landijsbaan gesloten

06 februari 2012 - De landijsbaan open ....maar na 18.00 uur is de buitenbaan dicht voor onderhoud en wedstrijden.

06 februari 2012 - De landijsbaan open ....maar na 18.00 uur is de buitenbaan dicht voor onderhoud en wedstrijden.

05 februari 2012- De ijsbaan is perfect in conditie, schaatsplezier was er voor iedereen.

04 februari 2012 - Belooft weer een topdag te worden. De landijsbaan wordt om 8.00 uur geveegd, daarna kan de schaatspret beginnen. En het werd een topdag op schaatsgebied bij temperaturen ver onder nul, maar dat merkte je niet.

03 februari 2012 - Een tweede dag schaatsplezier zit erop. Heel veel mensen hebben genoten van het veilige ijs in Baambrugge. Dank aan de jeugd die geholpen heeft de ijsbaan sneeuwvrij te krijgen. Het resultaat mag er zijn en er is de hele dag door geschaatst,

02 februari 2012 - De IJsmeesters van IJsclub Baambrugge komen vandaag om 11.30 uur bijeen om de landijsbaan te keuren die vervolgens open gesteld gaat worden. De landijsbaan is gratis toegankelijk voor de leden van IJsclub Baambrugge, overigen betalen voor een dagkaart € 2,50. De jeugd t/m 15 jaar heeft vrij toegang. De verlichting van de baan zal tot 21.30 uur branden. Daarnaast is het clubgebouw tijdens piekuren geopend.

01 februari 2012 - IJs wordt dikker en het windwak verplaatst zich door de wind, afgelopen nacht lange tijd -6 oC.

31 januari 2012 - Eerste ijs gesignaleerd op Landijsbaan maar ...........een groot wind wak, afgelopen nacht slechts 1 uur -5,5 oC.

30 januari 2012 - Lichte sneeuwval .....maar de landijsbaan is nog niet bevroren, afgelopen nacht -1 oC.

28 januari 2012 - Vandaag kondigd zich de eerste koude aan van de winter, er is een vorstperiode van enkele dagen op komst.

1 december 2012 - De landijsbaan staat onder water, er wordt gewacht op temperaturen onder nul.