Skeeler trainingen tijdens de Corona restricties

Door de versoepeling van de Corona restricties, kunnen we langzaamaan beginnen met het verzorgen van skeelerlessen. De lessen zullen voorlopig wel wat anders dan normaal verlopen, en wij rekenen op jullie samenwerking en begrip voor de extra regels waar wij op moeten letten. Samen zullen wij er een mooi skeelerseizoen van maken!

Voor alle trainingen geldt dat valhelm, pols-, elleboog- en kniebeschermers verplicht zijn.

Er zijn normaal 3 groepen die trainen:

• Jeugd skate-lessen voor jeugd van 6 t/m 12 jaar. Deze lessen zijn voor beginnende skaters en er wordt geskate met skates met een stopper als rem. Deze lessen zullen op 15 mei van start gaan. Alle deelnemers worden geacht zich aan onderstaande regels te houden. Deze lessen worden verzorgd door Jikke van Oostrom, ondersteund door Dianne van den Bosch en Zeno de Ponti.
  • Gevorderde jeugd. Heb je de vaardigheid van het skaten onder de knie en ben je overgestapt op skeelers? Dan is de gevorderde jeugdtraining voor jou! Doorgaans voor jeugd van 10 t/m 15 jaar. Deze lessen zullen ook op 15 mei van start gaan. Alle deelnemers worden geacht zich aan onderstaande regels te houden. Deze lessen worden verzorgd door Dianne van den Bosch en Zeno de Ponti.
  • Recreanten en Masters skeelertraining. Ook deze lessen kunnen nu van start! Schrijf je snel in als je mee wilt doen, dan kunnen we contact met je opnemen! Trainer is Wim Verbree.

Meer informatie kun je opvragen bij de IJsclub

Corona Regels

Om de skeelerlessen door te kunnen laten gaan, is het belangrijk dat wij ons houden aan het sportprotocol zoals opgesteld door NOC-NSF. Wij snappen dat dit af en toe best lastig zal zijn, en flexibiliteit van iedereen zal vragen, maar hopen dat iedereen begrijpt dat dit momenteel de enige manier is om nu met de skeelerlessen te kunnen beginnen.

• Houd je aan de RIVM maatregelen: blijf thuis als je klachten hebt, of als iemand in je huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft (danwel positief getest is op Covid-19)
  • Kom zoveel mogelijk alleen, en op eigen gelegenheid, naar de skeelerbaan
  • Het clubgebouw is dicht. Je kan daar dus niet omkleden en ook niet van het toilet of de kraan gebruik maken. Vul dus ook thuis je bidon al met water.
  • Kom niet eerder dan 10 minuten voor de les naar de skeelerbaan en blijf op afstand van de baan totdat iedereen van de vorige les weg is. Na de les vertrek je meteen. Op deze manier voorkomen we dat kinderen (en ouders) van opeenvolgende lessen met elkaar in contact komen.
  • Als je met de auto gebracht wordt, wacht je in de auto totdat de les begint. Je doet ook in de auto je bescherming en skeelers aan. Ouders/begeleiders blijven in de auto zitten bij het wegbrengen en het ophalen.
  • Ouders/begeleiders mogen niet aanwezig zijn tijdens de lessen. Dit betekent dat ouders/begeleiders meteen vertrekken als ze hun kind hebben afgedropt, en niet eerder dan 5 min voor afloop van de les weer terugkomen om hun kind op te halen.
  • Jeugd-skaters zijn in principe niet ouder dan 12 jaar. Voor hen geldt de onderlinge 1,5 meter afstandsregel niet. Wel moeten ze minstens 1,5 meter afstand houden met de trainers (bespreek dit van tevoren ajb met de kinderen).
  • Voor volwassenen en de gevorderde jeugd geldt wel dat ze zowel met de trainers als onderling 1,5 meter afstand moeten houden.
  • Volg altijd de aanwijzingen op van de organisatie, waaronder de trainers!

De volledige protocollen kun je ook inzien:

Klik hier voor ons protocol voor de jeugd

Klik hier voor ons protocol voor volwassenen

Trainingstijd

De trainingen worden gegeven van 15 mei tot eind september op vrijdagmiddag/avond. Aangezien wij de groepsgrootte goed in de gaten willen houden, bestaat er een mogelijkheid dat we de groepen gaan splitsen. De definitieve tijden zijn hiervan afhankelijk – wij zullen dit voor aanvang van de lessen bevestigen:

Jeugd skaten16:30 – 17:20 en ook 17:40 – 18:30
Gevorderde jeugd18:50 – 19:40
Recreanten en Masters20:00 – 21:00

Deelname aan de trainingen kost €35 voor een heel seizoen.

Dit tarief is opgebouwd uit €22,50 trainingskosten en €12,50 gezinslidmaatschap van de IJsclub.

Dit zal middels een tikkie geïnd worden na de eerste twee lessen.

Aanmelden kan hier