Jeugdschaatsen

De jeugdschaatsers schaatsen elke zaterdagmorgen van 9:30 – 10:30 op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De jeugd wordt ingedeeld in verschillende groepen op basis van vaardigheid en krijgen les van een van onze ervaren instructeurs. Tijdens de lessen wordt het schaatsen geleerd door een combinatie van spelletjes, technische oefeningen en rondjes schaatsen. Als kinderen het schaatsen al aardig onder de knie hebben, wordt gekeken hoe ze verder uitgedaagd kunnen worden bijvoorbeeld door mee te doen aan schaatswedstrijden of door de overstap te maken naar de trainingsgroep op vrijdagavond.

Tijdens het seizoen vinden er meerdere activiteiten plaats tijdens de lessen waar de kinderen veel plezier aan beleven. Zo krijgen we elk jaar bezoek van de Sint en zijn SchaatsPieten, wordt de Elfstedentocht geschaatst en wordt de Jaagmeesterproef geschaatst. Het seizoen wordt afgesloten met een diploma en pannenkoeken!

Om mee te mogen schaatsen moet je in oktober 2022 minimaal 6 jaar oud zijn.

Trainingstijd:

Elke zaterdag ochtend verzamelen om 8:30 op het clubhuis in Baambrugge. Daarna rijden we gezamenlijk naar de Jaap Edenbaan in Amsterdam en krijgen we tussen 9:30 – 10:30 les van onze eigen trainers. Ouders worden ingedeeld om eens per 3 weken (per kind) te rijden. Rond 11:30 zijn we weer terug in het Clubhuis in Baambrugge.

Kosten:

De kosten zijn opgebouwd uit lidmaatschap van de IJsclub en de KNSB, abonnements- en begeleidingskosten. In totaal dus €104,00 plus €12,50 als er nog geen familielidmaatschap is afgenomen.

Familielidmaatschap IJsclub€ 12,50
Lidmaatschap KNSB€ 6,00
Abonnement € 73,00
Begeleidingskosten€ 25,00

Meer informatie:

Meer informatie kun je opvragen bij Serge Colle: jeugdschaatsen@ijsclubbaambrugge.nl

Voorwaarden:

  • Betalen bij aanvang seizoen middels pinnen
  • Schriftelijk afmelden voor het volgende seizoen uiterlijk 1 augustus. Heb je je niet afgemeld voor 1 september, dan wordt ervan uitgegaan dat je een schaatsabonnement afneemt voor volgende schaatsseizoen en worden deze kosten in rekening gebracht. Deze timelines worden door KNSB bepaald.

Aanmelden kan hier

%d bloggers like this: