Jeugdschaatsen

De jeugdschaatsers schaatsen elke zaterdagmorgen van 9:15 – 10:15 op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De jeugd wordt ingedeeld in verschillende groepen op basis van vaardigheid. Na zo’n drie tot vier jaar zijn de kinderen in principe klaar om de overstap te kunnen maken naar de trainingsgroep op vrijdagavond. De voorwaarde van deze overstap is dat ze willen en de IJsclub vindt dat hun schaatsvaardigheid zo goed is dat ze de overstap naar het wedstrijdschaatsen kunnen maken.

Tijdens het seizoen vinden er meerdere activiteiten plaats tijdens de lessen waar de kinderen veel plezier aan beleven. Zo krijgen we elk jaar bezoek van de Sint en zijn SchaatsPieten, wordt de Elfstedentocht geschaatst en wordt de Jaagmeesterproef geschaatst. Het seizoen wordt afgesloten met een diploma en pannenkoeken!

Meer informatie kun je opvragen bij Serge Colle: jeugdschaatsen@ijsclubbaambrugge.nl

Trainingstijd:

Elke zaterdag ochtend verzamelen om 8:30 op het clubhuis in Baambrugge. Daarna rijden we gezamelijk naar de Jaap Edenbaan in Amsterdam en krijgen we tussen 9:15 – 10:15 les van onze eigen trainers.

Kosten:

De kosten zijn opgebouwd uit lidmaatschap van de IJsclub en de KNSB, abonnements- en begeleidingskosten. In totaal dus €106,00 plus €12,50 als er nog geen familielidmaatschap is afgenomen.

Familielidmaatschap IJsclub€ 12,50
Lidmaatschap KNSB€ 6,00
Abonnement € 75,00
Begeleidingskosten€ 25,00

Voorwaarden:

• Nieuwe schaatsers aanmelden voor 1 sept omdat abonnementen op 1 sept moeten worden besteld
  • Betalen bij aanvang seizoen
  • Afmelden voor het volgende seizoen uiterlijk 15 mei. Heb je je niet afgemeld voor 15 mei, dan wordt ervan uitgegaan dat je een schaatsabonnement afneemt voor volgende schaatsseizoen en worden deze kosten in rekening gebracht. Deze timelines worden door KNSB bepaald.

Aanmelden kan hier