Jochem Giesbers Kampioen van Amsterdam langebaanschaatsen

Afgelopen zaterdagavond, op een van de laatste schaatsavonden van het seizoen, is Jochem Giesbers kampioen geworden op de langebaan bij de junioren A op de Jaap Edenbaan. Daarmee veroverde hij de titel Kampioen van Amsterdam in zijn klasse bij wedstrijden over 500 en 1500 meter.

Jochem reed de 500m in 41 seconden en 65  honderdste. De  langere afstand legde hij af in 2 minuten en 13 seconden  plus nog 71 honderdste. Zijn directe tegenstander die avond was Thijs Wagenaar van de ijsclub De Amstelbocht uit Ouderkerk. Thijs was sneller dan Jochem op de 500 meter, en ook op de 1500 meter leek hij naar de winst te rijden. Maar door een valpartij van Thijs eiste Jochem de titel en het kampioenschap op. 

Jochem schaatst al vanaf het jeugdschaatsen bij IJsclub Baambrugge. Hij stapte over naar de trainingsgroep en werd al snel lid van het team-Gobad. Binnen het team Gobad ontwikkelde hij zich en schaatst nu als een speer.

We mogen als kleine ijsclub blij zijn dat we weer een kampioen op de langebaan hebben: een kampioen van Amsterdam.

Jochem gefeliciteerd!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: