9-jarige jeugdschaatser doet ook de Weissensee!

Benthe Kamerling, jeugdschaatser bij IJsclub Baambrugge

Wij zijn APETROTS op onze jeugdschaatser Benthe Kamerling. Deze 9-jarige heeft de slag goed te pakken op de Weissensee en kan zo in de voetsporen van Klasina Seinstra treden als je het ons vraagt!

Benthe is samen met haar familie, waarvan 4 van de 5 actieve schaatsers zijn (en 1 een fanatieke boekenlezer 😊), op de Weissensee omdat het leuk leek om een keer met de kinderen op natuurijs te schaatsen. Het schaatsen vindt vooral in de ochtenden plaats en wordt afgewisseld met skiën en snowboarden.

Het weer is mooi, maar helaas betekent dit ook dat de kwaliteit van het ijs niet optimaal is. Het ijs gaat door de dooi werken en maakt dan heel veel geluid en gaat zelfs kraken onder de schaatsen – heel spannend dus!

Vinden jullie Benthe ook zo’n kanjer? Geef haar dan een LIKE 👍of laat een commentaar voor haar achter!

One Reply to “9-jarige jeugdschaatser doet ook de Weissensee!”

  1. Mijn eerste schaatstochten reed ik op 27-12-1962, 50km Molentocht en de dag daarop 90km Merentocht, dus ik kan een beetje schaatsen. Ik heb blijkbaar iets met Baambrugge: schaats al jaren met de broers die vroeger de Punt runden, en ontmoette vlak voor hun verhuizing naar Deventer Benthe en haar moeder. Wat een kanjer, ik wilde dat ik vroeger zó had leren schaatsen! Robj Schiff, Ilpendam (ja, ooit buurman van Annette Gerritsen)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: