Het schaatsseizoen is los!

Het schaatsseizoen is begonnen en IJsclub Baambrugge heeft deze week weer de eerste lessen verzorgd – zo ook het jeugdschaatsen van vanochtend.

Als IJsclub hebben we lang nagedacht hoe we in het kader van de pas aangekondigde verscherpte Corona maatregelen verantwoord kunnen schaatsen. Bij het Jeugdschaatsen geen probleem – zou je snel denken.

Het probleem is zeker niet de jonge schaatsers. Maar het is een feit dat er elke zaterdag tien ijsclubs afreizen naar de Jaap Edenbaan en juist bij de Jeugdschaatsers zitten daar ook heel veel ouders bij.

Wij hebben daarom als IJsclub besloten om te starten met Droogtrainingen – alleen met IJsclub Baambrugge op onze eigen baan in het Dorp. De kinderen vonden het erg leuk – al verheugt iedereen zich er natuurlijk op om ECHT het ijs op te kunnen.

Als club evalueren we binnen het Bestuur elke week hoe we verdergaan. We sluiten daarbij niet uit dat we dit seizoen een maximum zullen stellen aan aantal begeleidende ouders die mee naar de Jaap Edenbaan mogen (uiteraard met een roulatiesysteem). Daarbij overleggen we ook met de Jaap Edenbaan om van hen te horen hoe het gaat op de baan.

Want ook wij willen natuurlijk zo snel mogelijk het ijs op en de schaatsen onderbinden. Maar wel verantwoord en met een goed gevoel.

Want zoals jullie weten: Alleen samen krijgen we Corona onder controle.

Pssssst – je kan je nog opgeven, dat doe je hier 😉!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: