Verse sneeuw belemmert ijsgroei

Afgelopen nacht heeft het weer een graadje op 5 gevroren maar het effect op de ijsbaan is helaas nihil. Wel is de laag sneeuwijs sterker geworden maar nog zeer broos. Grote boosdoener is de verse sneeuw van maandagmiddag die als een deken op het sneeuwijs van zondag is komen te liggen. Die sneeuwdeken is een perfecte isolatielaag en remt de ijsgroei onder het sneeuwijs aanmerkelijk af.

Daarom is vanmiddag begonnen om de ijsbaan sneeuwvrij te maken. Omdat het ijs nog niet de sneeuwschuiver kon dragen, moest dit handmatig gebeuren. Meerdere dorpsgenoten hebben hieraan meegeholpen – waarvoor DANK!

De baan is nu voor zo’n 75% met de hand schoongeveegd. Dit gedeelte zal vanavond om 19:00 worden gedweild, zodat we straks een mooie bovenlaag ijs hebben. Je mag komen kijken – mits je braaf afstand houdt 😉.

Het ijs is nog steeds te zwak om te betreden, dus blijf svp ervan af zodat iedereen er straks van kan genieten! Thanks!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: