Te weinig winter voor natuurijs plezier

Aangezien onze landijsbaan volledig onder water moet lopen en niet besproeid wordt zoals bij de banen die recent op het nieuws waren, hebben wij een langere periode van matige tot strenge vorst ’s nachts nodig waarbij het overdag ook onder nul blijft.

De weersverwachtingen voorspellen deze week slechts 2-3 nachten matige vorst waarbij de temperatuur donderdag alweer oploopt tot 4 graden. Dit is helaas te weinig om onze baan veilig schaatsbaar te maken.

Daarom hebben we, in overleg met onze ijsmeester, besloten nog geen water op de baan te laten. Hierdoor kunnen wij nog wel doorgaan met het aanbieden van onze kinder bootcamp lessen op de zondagmiddag.

Uiteraard hopen we op een langere periode matige tot strenge vorst, zodat we later deze winter alsnog kunnen schaatsen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: