Bertus Roeleveld koninklijk onderscheiden na bijzondere fietstocht.

Bertus Roeleveld lid in de orde van Oranje-Nassau

Bertus Roeleveld is afgelopen vrijdag door burgemeester Bas Eenhoorn in Amstelveen benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. 

Er werden in totaal veertien Amstelveners onderscheiden vanwege hun bijzondere verdiensten voor de samenleving. Bertus als jarenlang schaatstrainer van onze ijsclub was daar één van. Via een bijzondere fietsroute was Bertus naar het gemeentehuis in Amstelveen gebracht. De zogenaamde “Acht van Bertus” zou een rit van circa 80 kilometer worden. Maar in gezelschap van 10 andere collega-schaatsers en fietsers bereikte Bertus na zo’n 30 kilometer het Gemeentehuis, waar hij volkomen verbaasd ontvangen werd door familie en de burgemeester.

Bertus werd onderscheiden omdat hij al sinds 1977 actief is voor IJsclub Baambrugge. Op kenmerkende wijze traint en stimuleert hij de jeugd sneller te schaatsen.

Inmiddels heeft hij meerdere generaties leren hardrijden op de schaats. Ook is hij altijd bereid te assisteren bij evenementen.

Bertus temidden van fiets- en schaatsvrienden

Naast de schaatssport is Bertus actief bij de wielersport.  Zo draagt hij bij aan ontwikkeling van jonge talenten. Tijdens wielerwedstrijden zorgt hij dat het de wielrenners aan niets ontbreekt. Hij is een hardwerkende vrijwilliger met kennis van zaken.

Als ijsclub zijn we trots op zo’n vrijwilliger in ons midden!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: